Dirk van den Broek is in 1958 eigenaar geworden van het specialiteiten restaurant op het Kwakersplein in Amsterdam West. De doelstelling van Dirk is, om het [b]uit eten gaan[/b] bereikbaar te maken voor de gewone man met de kleine beurs.
Hiervoor wordt het restaurant totaal omgebouwd. De luxe inrichting wordt vervangen door een gezellige, huiselijke Oudhollandse inrichting. Op de tafels Brabants Bont. Het plafond wordt donkerrood, met koperen kroonluchters. En natuurlijk worden de prijzen drastisch verlaagd. Een schot in de roos. Het publiek stroomt toe.
Elke avond is het restaurant tot de laatste tafel bezet. Dirck Dirckz wordt een begrip in Amsterdam en omstreken. En het grote succes, KIP IN ‘T PANNETJE wordt een synoniem voor Dirck Dirckz. Bij dit gerecht wordt de gast ook nog een glas wijn aangeboden voor 75 cent. Op deze manier wil Van den Broek de gewone mensen wijn leren drinken. Wijn die hij zelf importeert en in zijn supermarkten verkoopt.
Als je zegt: Ik ga vanavond eten bij Kip in‘t Pannetje weet iedereen waar je gaat eten.
Dirck Dirckz beschikt over voldoende parkeerruimte, iets dat met het steeds drukker wordende verkeer in Amsterdam erg belangrijk is. Ook met het openbaar vervoer is Dirck Dirckz gemakkelijk te bereiken. Er is een tramhalte voor de deur. De tramconducteur, die de haltes afroept, roept halte: Kip in‘t Pannetje
Het eerste Reisbureau in de BilderdijkstraatIn 1965 opent Dirk zijn eerste reisbureau: Dirk van den Broek Internationale Reisorganisatie. Het is de voorloper van het huidige D-Reizen. Heel Nederland kan nu betaalbaar op vakantie. | Donauweg 5De organisatie groeit en het wagenpark groeit mee, In 1979 wordt besloten tot de bouw van een hypermodern Centraal Magazijn, met daarboven op de eerste verdieping het nieuwe Hoofdkantoor. |