Header
Header

Sportreizen

1967-08-21-Real-Madrid-Ajax.jpg

Dirk van den Broek heeft wat met voetballen. Reeds vroeg in het bestaan van D-Tours begon Dirk van den Broek met speciale voetbalreizen. Het ging hier voornamelijk om wedstrijden om de Europa Cup, want onze clubs Feyenoord en Ajax deden het geweldig, zij behoorden tot de absolute wereldtop.


Het Nederlands Elftal moest nog even wachten op succes.
In de loop van de tijd, heeft Dirk van den Broek (D-Tours) vele tienduizenden voetbalfans vervoerd naar de verschillende stadions in Europa.

Foto 1. Advertentie uit Sport en Sportwereld 21 augustus 1967. Hier wordt voor het eerst een voetbalreis aangeboden door Dirk van den Broek, t.g.v. haar 25 jarig jubileum. Het gaat hier om de wedstrijd Real Madrid - Ajax, gespeeld in Madrid op 11 oktober 1967. Ajax verloor met 2-1.


Branchevreemd


Toen Dirk van den Broek startte met zelfbediening en later met een supermarkt, mocht hij niet zomaar alles verkopen. Het assortiment bestond uit de traditionele kruidenierswaren, non-food, zuivel en vleeswaren.


Kinkerstraat-Bilderdijkkade-Bilderdijkstraat


Er is geen vestiging binnen Dirk van den Broek zo legendarisch als De Kinkerstraat. In 1953 nam Dhr. Van den Broek een failliete boel over, gevestigd op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Dit bleek een gouden greep te zijn geweest. Hij begon daar de eerste echte supermarkt van Nederland.