Header
Header

Lunchroom Kinkerstraat

1960-Dirk-Kinkerstraat-lunchroom.jpg

Met de koop van een enorm pand op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade in Amsterdam - de plek voor de eerste echte supermarkt van Nederland in 1953 - erfde Dirk van den Broek ook een snackbar.


In 1956 wordt die zaak omgedoopt tot lunchroom.

Dirk de horecapionier bracht vanuit zijn lunchroom het Amsterdamse publiek in contact met espresso en ijs uit ItaliŽ, maar ook met patat-frites. Met die lekkernij maakte Van den Broek zelf kennis in BelgiŽ. Niet alleen als maaltijd maar ook als hartige hap voor de lekkere trek. Niet lang erna belandden ook de kroket en het saucijzenbroodje op het menu.

Ook met zijn Haantjes Braderij baarde Dirk van den Broek veel opzien. Bij het 20-jarig jubileum schreef hij zelfs een grote prijsvraag uit voor een nieuwe naam van de braderij. Met als hoofdprijs een geheel verzorgde reis naar New York voor 2 personen. In de jury zat onder andere auteur Simon Carmiggelt.


Begin Reisorganisatie


Goedkoop op vakantie met Dirk! Dirk van den Broek introduceert in 1965 goedkope busreizen naar Italië. Hij laat Nederland op vakantie gaan in een tijd dat een buitenlandse reis nog onbetaalbare luxe is.


Bas van der Heijden Supermarkt - Schepenlaan Rotterdam


In februari van 1975 is de opening van de 11e BAS VAN DER HEIJDEN supermarkt, aan de Schepenlaan in Rotterdam (Blijdorp)