Header
Header

Begin Reisorganisatie

1965-bussen.jpg

Goedkoop op vakantie met Dirk!
Dirk van den Broek introduceert in 1965 goedkope busreizen naar Italië. Hij laat Nederland op vakantie gaan in een tijd dat een buitenlandse reis nog onbetaalbare luxe is.


In 1965 vertrok de eerste touringcar met klanten van Dirk van den Broek naar het Italiaanse Gardameer in Italië. De passagiers hebben voor 100 gulden aan kassabonnen gespaard en met bijbetaling van 99 gulden gaan zij – vaak voor het eerst in hun leven – 10 dagen op vakantie naar het zonnige Italië. Dergelijke reizen zijn nu zo gewoon, maar toen was het een unicum.


1965-vakantie-foto-tekst-1.jpg

De aanbieding is een geweldig succes. Ook de critici tonen interesse. Journalisten reizen op eigen kosten van Amsterdam naar Riva del Garda. Alleen het treinkaartje van de journalisten blijkt al veel duurder dan de hele reis inclusief verblijf voor de Amsterdammers. Waar doet die Dirk van den Broek het toch van?


Tweede drogisterij - Mercatorplein Amsterdam


In 1967 wordt de tweede drogisterij geopend op de hoek van het Mercatorplein in Amsterdam.


Lunchroom Kinkerstraat


Met de koop van een enorm pand op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade in Amsterdam - de plek voor de eerste echte supermarkt van Nederland in 1953 - erfde Dirk van den Broek ook een snackbar.